Funkcionalnost ili izgled? - pitanje je sad!

Funkcionalnost ili izgled? - pitanje je sad!

Blog Hits: 1491

Web stranice na kojima se oglašava izrada internet stranica već na prvi pogled odražavaju stavove svojih autora u vezi vječite dileme:

Što je za stranicu važnije - funkcionalnost ili izgled?

Jednostavnim "guglanjem" naći ćete na mnogim stranicama argumente koji govore u prilog jednoj ili drugoj opciji, što prilično može zbuniti prosječnog korisnika usluga.

No, napravimo li odmak od ispraznog filozofiranja čija je jedina svrha prikrivanje mjere stvarnih sposobnosti, do odgovora na tu dilemu vrlo lako možete doći i sami, odgovarajući sebi prethodno na nekoliko banalnih pitanja:

  koliko ste puta odustali od neke stranice prije nego ste uopće pokušali vidjeti njen sadržaj, jer Vam se nije dalo sačekati otvaranje animacije na početnoj stranici?
  koliko ste puta odustali od neke stranice jer i nakon 10-15 klikova na njoj niste našli podstranicu sa sadržajem koji ste upisali u Google tražilicu?
  koliko ste puta odustali od neke stranice jer ste temeljem njenog amaterskog izgleda stekli dojam da su i usluge koje se posredstvom te stranice nude jednako "profesionalne" kao i njen izgled?
  koliko ste puta odustali od neke stranice jer je čitanje njenog sadržaja zahtijevalo dodatni napor za Vaše oči, bilo da se radi o neodgovarajućoj veličini slova, nespretno odabranoj kombinaciji boja slova i podloge, ili bilo kojem drugom razlogu koji za posljedicu ima nepreglednost sadržaja?

Odgovarajući na ova pitanja pronašli ste pravi odgovor i na vječitu dilemu s početka teksta.
Kvaliteta i profesionalnost izrade internet stranice, a samim tim i virtualni image vlasnika, ovise o preciznom omjeru funkcionalnosti i dizajna pri čemu se ni jednu od te dvije opcije ne bi smjelo favorizirati na štetu druge. A posebice se niti jednu od njih ne bi smjelo potpuno zanemariti. Profesionalna izrada Vaše internet stranice prvi je korak ka stjecanju povjerenja posjetitelja u profesionalnost Vašeg poslovanja.